CDB>VYHLÁSENIE O PRŚTUPNOSTI
Prejsť na navigáciu

Vyhlásenie o prístupnosti

Webové sídlo Cestnej databanky – www.cdb.sk  – je vytvorené v súlade so Zákonom č. 275/2006 Z. z. o informačných systémoch verejnej správy a povinnosťami uvedenými vo Výnose Ministerstva financií Slovenskej republiky z 8. septembra 2008 č. MF/013261/2008-132 o štandardoch pre informačné systémy verejnej správy.

Prístupnosť pri obmedzeniach na strane používateľa

Webové sídlo je prístupné aj po vypnutí zobrazovania obrázkov, kaskádných štýlov (CSS) a JavaScriptu. Veľkosť písma je definovaná v relatívnych jednotkách a text je možné jednoducho zväčšovať a zmenšovať pomocou štandardných nástrojov webových prehliadačov.

Na stránke sú správne definované nadpisy a zoznamy a obrázky majú alternatívny text. Farba textu je zvolená tak, aby boli dodržané vhodné hodnoty kontrastu a jasu textu a podkladu.

Dokumenty na stiahnutie sú poskytnuté v povolených formátoch, najmä PDF, RTF a XLS. Formát dokumentu je vždy uvedený priamo v odkaze alebo pri odkaze a je tiež indikovaný ikonkou pred odkazom.

Všetky odkazy sa otvárajú v tom istom okne, okrem prípadov, na ktoré je návštevník upozornený nápovedou pri podržaní kurzora myši nad linkou (teda pomocou atribútu title) alebo samotným textom odkazu.

Validácia

Portál bol validovaný aj službou W3C pre XHTML 1.0 Transitional. Portál zároveň vyhovuje požiadavkám Blind Friendly.

Tvorca stránky

Web sídlo je spracované v redakčnom systéme AlejTech CMS spoločnosti AlejTech, spol. s r.o.

Publikované: 20.7.2009

<december 2018>
poutstštpisone

Aktuálne

Uzlové body - spresnenie polohy

14.12.2018

K 01.12.2018 sme v rámci aktualizácie referenčnej siete cestných komunikácii vykonali spresnenie polohy uzlových bodov tvoriacich hranicu administratívneho členenia SR na úrovni okresu, resp. kraja na celom území SR.

Lokalizačné tabuľky TMC v4.0

27.10.2018

Dňa 24.9.2018 boli organizáciou Traveller Information Services Association (TISA) certifikované lokalizačné kódy tabuliek TMC Slovenskej republiky, číslo 51, verzia 4.0 (ďalej len „LT SK v4.0“).

Cena SCS za rok 2018

16.10.2018

Portál Informačného systému Modelu cestnej siete je vstupnou bránou pre používanie údajov centrálnej technickej evidencie pozemných komunikácií SR a súvisiacich agend. Sme nesmierne radi, že k prestížnym oceneniam pre IS MCS z oblastí IT technológií, pribudlo v tomto roku aj „rýdzo cestárske“ ocenenie zo strany Slovenskej cestárskej spoločnosti.

• Užitočné odkazy
  • Autorské práva